Czy Acai Berry Extreme to dobry sposób na przyspieszenie metabolizmu?

Czy Acai Berry Extreme to dobry sposób na przyspieszenie metabolizmu? 4.55/5 (90.91%) ilość ocen: 11

Jagoda Acai rośnie w lasach Amazonii i u nas jako taka (jako owoc) jest niedostępna. Szkoda, bo jest ona owocem uznawanym za panaceum. Jagoda Acai nie tyle leczy ile zapobiega pojawianiu się chorób, bo zawiera składniki odżywcze i związki dla nas egzogenne w takich ilościach i takiej różnorodności, że znikają powody do powstawania, rozwoju, nasilania się różnych chorób.

Czy Acai berry może być remedium na problemy zdrowotne wynikające z zaburzeń w pracy tarczycy? Poniekąd tak, bo chociaż nie jest produktem typowo pro-tarczycowym, to stymuluje procesy fizjologiczne zarówno u osób zdrowych, jak i chorych na różne choroby. Może więc okazać się dobrym uzupełnieniem diety, i to każdego człowieka!

Kto wynalazł Acai berry?

Oczywiście nikt jagody nie wynajdywał. Wystarczyło ją odkryć. Zrobił to dr Alexander Schauss. Jak w wielu podobnych sytuacjach tak i tutaj zadziałał przypadek. Mianowicie w czasie swoich wędrówek po Amazonii Schauss stwierdził, że u tubylców, stale poddawanych intensywnemu promieniowaniu UV nie występują zachorowania na raka skóry, ani żadne inne poważne choroby. Okazało się, że podstawą ich diety jest jagoda Acai. Jagodę niemal natychmiast przebadano. W efekcie stwierdzono, że jest bardzo bogatym źródłem antyoksydantów – substancji zwalczających wolne rodniki, które sieją spustoszenia w naszych organizmach przyczyniając się do wielu chorób i intensyfikując procesy starzenia.

Jagoda Acai zajęła jedno z czołowych miejsc w systemie ORAC tj. systemie klasyfikacji pokarmów pod względem zawartości przeciwutleniaczy.

Jagoda Acai na szczycie ORAC – co to oznacza w praktyce?

Jakie znaczenie ma dla nas to bogacto antyoksydantów? Zasadnicze, bo wolne rodniki są jednym z naszych największych zagrożeń. Powstają w wyniku oddziaływań miedzycząsteczkowych (bądź pomiędzy atomami) i ten proces jest w zasadzie normalny, ale nadmiar wolnych rodników przy jednoczesnym niedoborze antyoksydantów poważnie uszkadza nasze organizmy.

Co prawda, jak twierdzą naukowcy bez wolnych rodników nie mogłoby powstać życie, ale z drugiej strony są one jednak poważnymi destruktorami, bo odpowiadają m.in. za procesy starzenia skóry i wszystkich innych tkanek. Wystarczy wspomnieć, że to one uszkadzają otoczkę mielinową naszych komórek nerwowych, przez co obserwujemy spadek zdolności intelektualnych.

Kolejna sprawa: badania dowodzą, że stres oksydacyjny (sytuacja, w której wolne rodniki sieją, totalnie bezkarnie, spustoszenia w ludzkim organizmie) odbija się na metabolizmie i innych procesach fizjologicznych. Innymi słowy antyoksydanty dbają o sprawność całej fizjologii.

Wystarczy jednak dostarczać organizmowi antyoksydantów, a komórki i tkanki, w tym gruczoły, zyskają odpowiednią ochronę. Jednym słowem rozwiązaniem jest jagoda Acai spożywana bądź to w postaci surowej (u nas to nieosiągalne, bo Acai Berry bardzo słabo się przechowuje) bądź w postaci suplementów. Jagoda Acai w takich „koncentratach” zyskuje dodatkowo na wartości, bo w suszu Acai znajdziemy ponad 1000 jednostek antyoksydantów czyli ponad pięćdziesiąt razy więcej niż w świeżych owocach.

Kiedy warto sięgnąć po jagodę Acai?

Jagoda Acai ceniona jest ze względu na swoje właściwości profilaktyczno-lecznicze. Zawiera nie tylko przeciwutleniacze ale też nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy i minerały. Bogata jest w składniki stabilizujące poszczególne składowe i pracę układu naczyniowo – sercowego. No a poza tym jest też najnowszym hitem w odchudzaniu.

Jagoda Acai pobudza przemianę materii (i mikrokrążenie na poziomie tkankowym wzmacniając jednocześnie naczynia krwionośne), przez co szybciej spalamy kalorie, chudniemy i to bez żadnej szkody dla naszych organizmów, bo Acai dostarcza nam wszystkich niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania substancji.

Acai Berry jest też uznawana za supresant łaknienia. Usprawnia też metabolizm i procesy trawienne.

Wśród innych składników warto wymienić witaminy z grupy B, nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak Omega 6 i Omega 9, minerały typu fosfor, cynk (i wiele innych) białka i aminokwasy, oraz związki takie jak polifenole, fitosterole, antocyjniny czy beta-sisterol lub beta-karoten.

Każdy ze składników oddziałuje na nasze organizmy i nawet jeśli nie wierzymy w leczniczą moc jagód pod względem wartości odżywczych trudno zarzucać im niedoskonałość.

Acai Berry Extreme – źródło Ekstremalnie Wysokiej Dawki Acai

Jak widzisz stosowanie jagody Acai ma pewne uzasadnienie. Owszem, nie zawiera ona niczego takiego, czego nie znaleźlibyśmy w innych roślinach (owocach i warzywach), ale Acai jest po prostu dobrze „skomponowana”.

W pewnych warunkach warto sięgnąć po jagodę. O tym, czy suplementacja jest ci potrzebna (może być jeśli niedomagasz lub masz jakiekolwiek problemy z fizjologią lub zdrowiem) możesz zdecydować się na suplementację Acai, przy czym zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem jest stosowanie suszu – najlepiej zamkniętego w kapsułkach.

Soki z Acai zawierają niewiele składników odżywczych. Ekstrakt (susz)  jest bardziej skoncentrowany, a poza tym otrzymuje się go w procesie liofilizacji, co pozwala na zachowanie pełnych wartości odżywczych jagody. 

To właśnie dla suszu wyliczono zresztą wartości odżywcze jagody i zawartość poszczególnych składników i to w ekstrakcie te ilości są naprawdę imponujące.

Gdy już podejmiesz decyzję odnośnie suplementacji stosowanie Acai Berry Extreme wydaje się najrozsądniejszym rozwiązaniem, a to ze względu na standardy w jakich ten ekstrakt wyprodukowano (GMP) i ekstremalnie wysoką (odpowiednik 10 000,00 mg jagody) dawkę jagody Acai.

Dowiedz się więcej o Acai Berry Extreme ⇒ informacji szukaj TUTAJ.

Oraz w >>> rankingu tabletek z acai berry.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *